Hfm Medisinsk Forkortelse :: politicsultra.com
2017 Ipl Final Venue | Nike Odyssey React Weight | Nasjonalt Stipendskjema Søk | Forklar Forskjellige Typer Myndigheter | 2019 Kia Sportage Kia Suv | Android Clear Chrome History | Apple Cider Og Bentonite Clay | Bmw E90 Telefonmontering

Forkortelse er en kortform av et ord eller ordforbindelser. Forkortelser av ord hører opprinnelig hjemme i skriftspråket og er noe mindre vanlig i talespråket. Forkortelser har vært vanlig helt fra oldtidens og middelalderens manuskripter, der de betydde en tidsbesparelse for skriverne. I moderne tid er en del av forkortelsene blitt så vanlige at de nesten aldri opptrer i fullstendig form. Vanlige norske forkortelser og de som hyppigst blir skrevet feil På disse sidene finner du de vanligste forkortelsene i norsk. De forkortelser som ikke er normert av Språkrådet, er gjengitt slik de står i oppslagsverker eller slik de brukes. Listen blir hele tiden utvidet.

Liste over forkortelser og akronymer: S. Forkortelsene som er tatt med her er i hovedsak kjente og nasjonale eller internasjonale. Lokale forkortelser som for eksempel forkortelser for små idrettslag er stort sett utelatt. Enkelte unntak forekommer imidlertid, og grunnlaget for å ta med en del av forkortelsene kan sikkert diskuteres. Vær varsom med bruk av forkortelser. Tidsskriftet er et generelt medisinsk tidsskrift, og artiklene skal kunne leses med utbytte av alle brukerne. En del forkortelser som godtas uten forklaring, finnes på alfabetisk plass i ordlisten. Noen forkortelser kan godtas når de forklares første gang og senere brukes med varsomhet, f.eks. Dersom det er medisinske ord du ikke forstår, så kan det være at NettDoktor sin liste over 750 medisinske ord kan hjelpe deg. Dette er kun en liten medisinsk ordbok. Bruk heller søkefunksjonen dersom du søker generelle artikler. Mange av ordene er listet opp ut fra ordets latinske grunnform. Naviger alfabetisk ovenfor. Om Legemiddelverket. Statens legemiddelverk skal sikre god kvalitet ved behandling med legemidler og at legemidler har lavest mulig pris. Vi skal sørge for at befolkningen får likeverdig og rask tilgang til effektive legemidler og være fag- og tilsynsmyndighet for medisinsk utstyr.

Kurs fra Medisinsk bibliotek våren 2020 18. des. 2019; Abonnér på vårt nyhetsbrev. Flere aktuelle saker. Nye bøker i biblioteket. The new psychology of love. 2019 Second Edition Water brings no harm: management knowledge and the struggle for the waters of Kilimanjaro. Bender, Matthew V. ORDBOK MED FORKORTELSER OG BEGREPER SOM BRUKES I REVMATOLOGI OG FORSKNING. Utarbeidet av Nasjonalt revmatologisk rehabiliterings- og kompetansesenter. har som mål å fremskaffe ny medisinsk kunnskap som kan benyttes innen behandling av ulike sykdommer og tilstander. BLINDED TRIAL BLINDET FORSØK. forkortelse. Denne veiledningen presenterer hovedårsakene til at en eller flere referanser i ei referanseliste ikke får standard forkortelser ved bruk av EndNote. Har du fortsatt referanser med manglende forkortelser etter å gå gått igjennom denne sjekklista, kan du ta kontakt med biblioteket for å få hjelp til å løse problemet.

10.10.2014 · Ja vet at det er på kvelden men hva betyr selve ordet. Hvor kommer det fra er det latin for kveld eller? Eller noe annet. Satt og stusset litt på det her på nattevakt for litt siden.
Ordliste – vanlige forkortelser ved sykehuset AAT Akuttambulant team ABK Akutt- og beredskapsklinikken ABUP Avdeling for barn og unges psykiske helse ACT Assertive Community Treatment aktiv oppsøkende behandling AD Administrerende direktør AHAB Avdeling for habilitering AHUS Akershus universitetssykehus. OBS! En overflod av forkortelser benyttes i medisinen, vær derfor oppmerksom på at denne forkortelsen kan ha en annen mening enn følgende:spørreskjema som brukes for å kartlegge alkoholforbruk. Basert på første bokstav i de engelskspråklige ordene knyttet til hvert spørsmål "Cut down, Annoyed, Guilt, Eye-opener".

Medisinsk ordbok - alfabetisk oversikt. Personvern Retningslinjer for digital bruk Finn oss på Facebook. Denne side indeholder forklaringer af almindelige medicinske forkortelser. Luk. Støt sitet. Hvad kan du gøre? Primært kan vi bruge din hjælp til at udbrede den frie viden og dermed brugen af medviden.dk. Fortæl venner og kolleger om sitet, brug det til morgenundervisning og bliv fan af os på facebook. medisinsk utstyr som kan føre til at tilliten til legens faglige vurderinger svekkes. Legen må bidra til at medisinske ressurser forde-les i henhold til allmenne etiske normer. En lege må ikke på noen måte søke å skaffe enkeltpa-sienter eller grupper en uberettiget.

Søk & Skriv inneholder materiale om informasjonssøk og akademisk skriving, og er rettet mot studenter som skal skrive oppgaver på bachelor- og masternivå. Hva betyr MAT står for i tekst I sum, MAT er et akronym eller forkortelse ord som er definert i enkelt språk. Denne siden illustrerer hvordan MAT brukes i meldings-og chatte fora, i tillegg til sosiale nettverksprogramvare som VK, Instagram, Whatsapp og Snapchat. AMS medisinsk forkortelse har faktisk noen andre betydninger, i så fall er det ofte tryggere å stave ut hele ordene. Les videre for å finne ut mer om denne forkortelsen og noen få andre som brukes i helsevesenet. AMS Medical Forkortelser. Forkortelsen brukes til flere medisinske forhold.

Ferdighetskonkurranse Nhl 2019
Vertica Jdbc Driver
Pediatrisk Myelodysplastisk Syndrom
Estee Lauder 2018 Julegavesett
Betydning For Fobi
Svært Favoriserte Dypt Elskede Vers
Hva Gjorde De Gamle Egypterne For Moro Skyld
Bibelvers Elsker Hverandre Inderlig
Ysidro Wedge Sandal
Adidas Sko Cloudfoam Ortholite
Mario In Real Life
Sleeping Beauty Queen Name
Maxpreps Scores Fotball
Heavy Duty Gear Puller
Chanel 5 Eau De Toilette
Apple Orchard Near Me
Umbro Track Jacket
Rain Sounds 10
Medisinering For Trukket Muskel
Rock My World In The Sunlight
Bash Command Wc
Vin- Og Spritbutikker Nær Meg Nå
Sjekk Gmail Mailbox
Takk For At Du Planla Baby Shower
Laurent Perrier Rose Gave Sett
175 Kva Generator
Unike Hagerom
Lumix Kompakt Digitalkamera
En Ørering
Beste Ledpærer For Baderom
Kawneer Husky Door Closer
Xmas Chronicles
Jeg Er Ingenting Uten Deg
Rock Cycle Word Search
Iphone X Max Trade In
Ventilating Needle Sally's
Keto 8 Ukers Måltidsplan
Anthony Beauvillier Stats
Barbie Raggedy Ann Andy
Nike Blazer Low Leather Mens
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16
sitemap 17
sitemap 18
sitemap 19
sitemap 20
sitemap 21